Mad og måltider

Det gode måltid i institutionen

Vuggestuen
En sund og velafbalanceret kost er en vigtig del af livet.

I vuggestuen bliver børnene tilbudt mad udarbejdet på baggrund af Gentofte Kommunes overordnede mad og måltidspolitik. Dit barn får mad indtil det fylder 3 år fra vuggestuens køkken, også hvis det rykker i børnehave inden barnet fylder 3 år.

Børnehaven
I børnehaven skal du selv sørge for dit barns mad, fra dit barn fylder 3 år. Alle børn medbringer en madpakke, som vi opfordrer til består af et sundt udvalg af brød, grønt og frugt.

Vi har forståelse for ”en lille lækker” ting, men husk på, at den kan fylde mere i dit barns og de øvrige børns bevidsthed, end al den øvrige gode og sunde mad. Vi opfordrer derfor børnene til at spise det sunde først.

Sukker som ingrediens
Vores mad og måltidspolitik bygger på et princip om at sukker indgår i kosten som ingrediens.Derfor serveres f.eks. risengrød med frugtmos, fremfor kanelsukker. Når vi fejrer fødselsdage i vuggestuen opfordrer vi i forlængelse af vores mad og måltidspolitik, at I medbringer boller og/eller frugt og grønt.

I børnehaven er børnene blevet det større og her fejrer vi fødselsdage med hvad I tænker kan være godt at dele ud til stuen. vi anbefaler dog fortsat at det er i tråd med vores mad og måltidspolitik. 

Til arrangementer udenfor vuggestuens åbningstid, f.eks. sommerfest, er det forældrenes valg om der serveres kage eller lignende. Vi opfordrer dog til sunde alternativer.