Mad og måltider

Det gode måltid i institutionen

Vuggestuen
En sund og velafbalanceret kost er en vigtig del af livet.

I Vangede børnehus bliver børnene tilbudt mad udarbejdet på baggrund af Gentofte Kommunes overordnede mad og måltidspolitik. Selv om man som forældre egentlig kun betaler for et frokostmåltid, får vores dygtige køkkenmedarbejder arbejdet med en madplan som både dækker over frokosten og et eftermiddagsmad.

Sukker som ingrediens
Vores mad og måltidspolitik bygger på et princip om at sukker indgår i kosten som ingrediens.Derfor serveres f.eks. risengrød med frugtmos, fremfor kanelsukker. Når vi fejrer fødselsdage i vuggestuen opfordrer vi i forlængelse af vores mad og måltidspolitik, at I medbringer boller og/eller frugt og grønt.

I børnehaven er børnene blevet det større og her fejrer vi fødselsdage med hvad I tænker kan være godt at dele ud til stuen. vi anbefaler dog fortsat at det er i tråd med vores mad og måltidspolitik. Husk at det vigtigste for jeres børn er at blive fejret, være den der har fødselsdag og gerne må dele ud -mere end hvad der deles ud.

Til arrangementer udenfor børnehusets åbningstid eller ved særlige lejligheder, f.eks. sommerfest, beslutter vi sammen at servere lidt sødt, men det er altid forældrenes valg om jeres børn må få det.